MEKASIH SEMUA :,

Jan 17, 2011

singgah sebentar ke pet shop

ptg semalam masa lepas beli barang2 dapur kat mydin
incik hubby ajak aku singgah jap kat pet shop
kebetulan dia nak cari tali utk miss lola
senang skit nak bawak dia gi jalan2 bila ada masa free

masa kat pet shop tu
tgk ada banyak kucing2 yang comel bangat
geram tgknye...

si incik hubby meringan kan la mulut tanya penjual tu
tips2 penjagaan kucing yang baik

so penjual tu pon sarankan makanan yang baik utk miss lola
ROYAL CANIN sebab makanan tu super premium
lagi banyak khasiat berbanding IAMS...
sebab IAMS hanya premium saje
~tapi harga lagi meletop la

royal canin - 2 kilo RM 70.00

makanan miss lola sekarang iams

3.5 kilo - RM 69.00

selain royal canin makanan Equilibrio ni pon bagus sebab ianya pon super premium
harganya lebih kurang mcm iams
tapi ingat iams adalah premium saje...baik tukar brand ni kan..
~so kitaorang beli la trial pack nak cuba utk miss lola


trial pack dia RM 3.20 jer
tapi utk 3.5 kilo - RM 63.00

pastu seminggu sekali kena bagi miss lola makanan
dlm tin mcm kat bawah ni...

~murah jer - RM 3.70 setin
brand ni bagus tau expecially utk kucing baru beranak

ubat kutu - RM 29.00
 ~ perlu dispray kat kucing kesayangan anda sebulan sekali 
ianya amat baik utk hindari bulu rosak akibat kulat, kutu, hama dsb
(ingat ye tidak boleh terkena mata, mulut dan hidung)

*
*
*
*

balik je umah aku tgk la kat label plastik tu utk kepastian..
errmm..rupanya betul la iams hanya premium sahaje..

tapi ada sesuatu yang aku terperasan

makanan miss lola dah nak expied
ada seminggu je lagi

aku pon bgtau la incik hubby dan dia terus call doktor tu balik..

u olss tau x doktor tu boleh cakap ape..
"makanan ni xleh tukar sebab dah bukak...
lgpon lom sampai tarikh expied lagi"

geramnya aku kat doktor tu
 mengong plus+++ ban***, bo***
mcm mana miss lola nak habiskan makanan 3.5kilo tu dalam masa seminggu
cube korang pikir

incik hubby la paling marah skali
sampai dia reject teros doktor tu...
utk rawatan akan datang incik hubby kata nak carik klinik lain jer

errmmm..whatever la..
aku tukang teman jer...
hoho :p

terpikir gak ntah2 ubat2 dia pon expied..
mcm2 la..

p/s : syg btol incik hubby aku ni kat miss lola ni..sanggup berabis duit tu...xpe la yang penting gaji utk aku xkurang yer ~ gelak jahattss...

0 ulasan:

Post a Comment





 

lurve !n he@rt. Design By: jaja gara