MEKASIH SEMUA :,

Apr 28, 2011

PETUA MENGASIHI ISTERI

1. Telefon isteri dari tempat kerja untuk bertanya khabar, memberitahu sesuatu yang menarik atau sekadar ingin menyatakan "I Love You".

2. Ucapkan kata-kata sayang sekurang-kurangnya dua kali sehari.

3. Sekali sekala Tolong kemaskan katil dan bilik tidur.

4. Tolong terbalikkan stokin atau seumpamanya untuk memudahkan isteri mencuci. Tolong buang sampah tanpa disuruh.

5. Bila keluar out station, telefon isteri untuk memberitahu nombor telefon tempat penginapan dan memberitahu yang kita sudah selamat sampai.

6. Tunjukkan kepimpinan yang baik, suami adalah ketua rumahtangga dan pendidik.

7. Berdiskusi dari semasa kesemasa, jangan ketepikan pendapat isteri.

8. Sentiasa kemas, anggun dan wangi sebelum tidur bersama.

9. Sokong pendapat isteri sekiranya beliau bertentangan dengan pendapat orang lain, tetapi hendaklah secara rational bukannya mengiyakan semuanya...... sekiranya pendapat isteri anda salah, betulkannya.

10. Urut-mengurut isteri atau seumpamanya dari masa kesemasa.

11. Peluk dan belai isteri sekali-sekala tanpa implikasi seksual.

12. Sabar dan tenang bila mendengar cerita dan masalah isteri.

13. Pamerkan kasih sayang bila dikhalayak ramai. Jangan abaikan isteri atau tinggalkan beliau jauh bila berjalan.

14. Bila berpegang tangan, jangan biarkan tangan longlai

15. Buatkan air minuman atau seumpamanya sekali-sekala.

16. Bila makan diluar, jangan harapkan isteri sahaja yang memilih tempat untuk makan.

17. Sabar bila isteri terlambat sedikit atau dengan tiba-tiba ingin menukar baju yang dipakai atau menukar rancangan.

18. Beri perhatian yang lebih pada isteri dari orang lain dikhalayak ramai.


19. Lebihkan isteri anda dari anak-anak.

20. Belikan hadiah kecil dari semasa kesemasa seperti minyak wangi, jamu atau umpamanya, kad-kad ucapan juga dapat mengeratkan lagi hubungan kasih sayang dengan isteri

 

romantik kan...


p/s : pasti membuat anda tersenyum keseorangan :)

minggu berjimba bermula

tak lama lagi cuti 1 mei kan..
kemanakah u olls pegi menghabiskan masa cuti tu yer...
kan panjang..
sgt2 seronok rasanya...

terasa dah lama i ngan incik hubby xkuar berhoneymoon sama2...
ni semua kerana incik hubby i baru bertukar kerja..
kena la jaga prestasi..
so nak cuti  pon susah la..

tapi skunk bila dah dapat green light dan dah ada cuti..
minggu utk kami berjimba bermula..

then incik hubby ajak ke genting highland...
wah2 memang seronok bangat...
i last pegi sane pon masa belom abis sekolah dlu...
ape lagi..dah ada peluang i on je la...

search2 bagai...
yes dapat gak booking hotel...
tiket mainan indoor + outdoor pon dah booking
maklumlah time2 cuti camni..
sure2 la ramai org..


first world hotel ~genting highlands

dan yang penting i nak gi main salji..
nak tebus balik sebab gi ict aritu xsempat masuk..
hehhehe~

k,tunggu ye 
entry akan datang...
daaaa~

p/s : genting wait..we are coming.... :-)

akhirnya berpisah jua

apasal mula2 entry dah sedih....
dah la lama btol menyepi..
senyap sunyi tanpa entry @ berita...
mesti u olls tertanya2 kan...

actually sebernarnya ada je..
tapi mood malas nak menghapdate dan mengadap lappy membuak2..
tu yang senyap sunyi jadinya blog i neh..

ermm..k,la xnak la sembang pasal tu..
abaikan je ehh..tadi sebagai pembuka bicara je..
hehhehe.....

*
*
*

yang i sedih kan plak
sebab......

*
*
*

sebab

*
*
*

sebab

*
*
*

tak lama lagi anak2 lola akan dihantar kerumah tuan baru...
sedih rasanya nak berpisah ngn diorg..
ye la dah 4 bulan melayan kerenahnya...
sob...sob....sob~

nak buat mcm mana..
xtahan la banyak2 sgt...
maintanance tinggi.. 
nak2 diorg kucing parsi..
asyik nak hantar klinik je...






picture latest
akan tinggal kenangan

*
*
*

incik hubby la yang paling akan terasa
sebab dialah yang lagi rajin melayan kereneh nakal diorg...
mandikan diorg...
sob....sob..sob...
:(


p/s : pelik kan..i dari xminat kucing + takutkan kucing...sekarang jadi penjaga kucing lak..hehehe~





 

lurve !n he@rt. Design By: jaja gara