MEKASIH SEMUA :,

Jan 16, 2011

time checkup utk miss lola

arini cukop 4 minggu miss lola aku beranak..
so aku dan incik hubby dah boleh bawak dia g jumpa doktor haiwan
utk check up..

lgpon risau la sejak beranak ni miss lola cam xbaper sihat jer..
bulu pon banyak gugur...
terutama kat sekitar puting dia tu
hampir botak..risau lak aku..
xtau la memang mcm tu ke..
sebab aku pon xpenah lak ada pengalaman jaga kucing ni..

so bila ada kelapangan ni 
 aku dan incik hubby pon bawak la gi klinik haiwan..
kebetulan dekat jer ngan umah aku..so senang skit kan..

cek2 rupanya miss lola demam..
so kena la 3 suntikan..
~utk demam dan antiotik

sian lak tgknye..tapi nak wat camne kan
biar sakit kejap pada berpanjangan..
hoho :p

pastu doktor tu pon suggest aku tukar makanan dia
utk masalah bulu gugur tu..

baru la aku tau rupanya makanan yang ada kat pasaraya 
yang aku bg slama ni mcm smart heart, wiskies, frieskies
xelok utk kucing..
sebab kucing boleh hilang nutrisi badan 
terutama bila kucing kita kurang minum air..
~tu la jadi bulu gugur dan mudah sakit
dan yang paling berbahaya boleh menyebabkan sakit batu karang..


ni la makanan baru dia...harga pon leh tahan..
xpe la kan asal miss lola sihat...huhu :p

baru balik klinik
 ~ xlarat baru lepas kena suntik..nasib la labu :p



sedih jer mukanya

minggu depan kena bawak lagi utk rawatan susulan
dan suntik vitamin...
~deman kalah tuan dia....

ermmm...tak kisah la tu kan..
teringat lak doktor tadi cakap
~bile haiwan yang yang kita jaga sihat...
kita pon akan sihat...
hoho :p

p/s : ingatkan gi klinik haiwan mahal kosnya..rupe2 nya lebih kurang mcm kite gi klinik jer bila demam...

0 ulasan:

Post a Comment





 

lurve !n he@rt. Design By: jaja gara