MEKASIH SEMUA :,

Jan 21, 2011

KISAH BENAR :Produk Gula-Gula Clorets

KISAH PERTAMA:

Pada 22.12.2010 yang lalu saya telah menerima email dari seorang sahabat baik. Pada awalnya saya kurang yakin dengan email berantai yang sering kita terima dan kita tidak pasti kebenarannya. Jika kita menghantar (forward) email yang tidak sahih akan timbul satu fitnah yang berpanjangan. Kekadang email yang kita terima sudah diubahsuai (edit) oleh pihak tidak bertanggung jawab. 

Sebelum saya forward email dibawah saya cuba mencari bukti kebenarannya. Pada 26.12.2010 saya telah membeli gula-gula
 
“Clorets Infinity” seperti yang diberitahu di kedai serbanika yang dimaksudkan. Bila dibuka penutup, saya terus beristiffar, ternyata dan apa yang saya dapati email dibawah ini adalah benar. Begitulah caranya orang kafir latnattulah menyebarkan ajaran sesat untuk menyembah syaitan secara senyap/halus. 
Jika tidak diambil peduli ini bermakna, jika kita orang islam membeli produk 
Clorets, sudah pastilah sedikit sebanyak kita menyumbang dana ke agama sesat tersebut. Dan, secara tidak langsung atau tidak sengaja di dalam poket manusia terutamanya orang-orang islam akan terdapat salib di dalam poketnya walaupun dia sedang solat jika ianya tidak mengetahui. Ini salah satu sebab kenapa kita tidak khusyuk bila mengerjakan solat atau ibadah lain kerana kita sering menggunakan produk yang tidak tentu asal usulnya, tidak halal yang kita gunakan atau makan. 
Pandainya tindakan orang-orang kristian menyebarkan agamanya kepada manusia dan kita orang islam semua tahu, mereka semua adalah golongan orang-orang yang sesat di sisi ALLAH SWT
.
 
Mulai hari,
 sama ada di dalam poket, kereta atau di rumah kita yang mempunyai produk gula-gula Clorets buangkan kedalam tong sampah. Kita orang-orang islam berjanji untuk BOIKOT(tidak membeli/mengguna) produk clorets atau sekutunya.

*
*
KISAH KEDUA :

aku ni jenis suke belek belek barang, bile ade barang kat tangan aku, aku suke sangat belek belek..henpon ke ipod ke, botol air ke, paket makanan ringan ke...memang aku suke belek, aku suke tengok info yang ade dalam benda yang aku belek tu 

nak jadi cerita, semalam mase tengah lepak lepak ngan member aku, aku pn membelek lah paket gula angin clorets infinity yang boleh dibeli di 7 eleven atau kedai kedai runcit atau pasaraya 

cara nak buka kotak besi gula gula angin ni unik sikit, kite kene tarik sikit je penutup dia, dan boleh keluar kan biji biji gula angin tu...jadi sebab gula gulanya dah habis, aku pn main main la dengan bekas besi dia... 

tup tup masa tengah main, aku bukak abis penutup besi tu...haa...bila dah tebukak tu, tergamam aku tengok corak yang ada kat depan aku tu...lambang salib yang amat amat clear boleh ditengok..aku tak tau la kalau pandangan orang lain macam mana..tapi kat pandangan aku, macam lambang salib zaman feudal 

sapa sapa kat luaq sana , silalah berhati hati, jangan dibeli gula angin clorets ni...kalau aku gatai tangan belek penutup kotak besi gula angin clorets ni, memang tak tau ada benda bahaya tersembunyi di sebalik penutup tu 


Ini adalah bukti yang benar: 



Sebahagian daripada produk jenama clorets 

p/s : Sebarkan semampu yang anda boleh………  info drpd email yahoo



0 ulasan:

Post a Comment





 

lurve !n he@rt. Design By: jaja gara