MEKASIH SEMUA :,

Feb 21, 2011

honeymoon kat mana erkk???

hahha..gelak dulu sebagai pembuka bicara..
honeymoon ape la si jaja ni kan..
dah 10 bulan kawen baru nak citer pasal honeymoon??

sebenarnya i baru terperasan..

yang rupa2 nya....

tiada entry pasal honeymoon i ngan incik hubby...

patot la membe2 i ramai yang tanya kami honeymoon kat mana???
nape xwat entry???
bla...bla..bla..

ok..ok....utk puaskan hati u olls...
i bgtau erkk walaupon dah basi bacin cerita ni..
xkisah lah..yang penting masih mekar dihati i ngan incik hubby...
sambil tersenyum gatal ~wink*

kitaorg mula2 honeymoon tu xde la sampai kat luar negara pon..
just kat cameron highland jer...
tapi dah cukop bermakna tau di hati i..
haha...ye la semuanya surprise dari incik hubby...

jom je la layan pic2 ni...
rasanya dah cukop buktikan kebahgiaan kami
+__+


















*
*
*


serba ringkas
percutian ke cameron highland
4 hari 3 mlm
~casa de la rosa

wink*


p/s : first aniversary nanti nak sambut kat mana erkk???   (+__+)

ape yang jadik???

adoii...susah btol nak hupdate blog skunk ni...
bz je memanjang..
plus++ tenet kat umah ni cam siput jer..
tu yang malas menghupdate...

mesti u olls tertunggu-tunggu entry yang sebelom ni kan..
ala yang pasal sesuatu yang teerjadi di luar jangkaan tu..

nak tau ker ape dia..
jom layan pic kat bawah ni eh..











ape yang terbakar tu???
haha..ni la...

sebab cuaca kering dan plus++ panas terik petang tu..
tetiba je kawasan lapang aka semak samun depan umah aku ni terbakar..

mujur api cepat dipadamkan oleh bomba...
kalau lagi marak xtau le...

macam2 kan...
emm....syukur xde pape yang terjadi...

p/s : serik dah nak parking kereta kat situ...kalo tibe2 terbakar lagi mau meletop kete aku tu..sape nak tolong jawabkan..hehheh

Feb 16, 2011

sambutan maulidur rasul

macam biasa la...
opis i ni tiap2 tahun akan sertai perarakan maulidur rasul ni...
tiada yang terkecuali...
lain la termengandung...

jadik nak xnak kena la gi jugak...
setahun skali je kan..
haha ayat nak sedapkan hati jer :)

ermm...tapi tahun ni xterasa jauh...
walaupon lebih kurang 2 km kitaorg berjalan..
ye la bayangkan dari stadium kubu ke masjid al-azim..
(org melaka je yang tau..hehhe)

mybe sebab cuaca kot..
walaupon agak panas..tapi angin punya la kuat...
terasa cam lepak kat pantai tau...

k,la malas la nak taip panjang2...
jom layan pic ehh....


sebelom perarakan..lepak dulu..ngeee

kontijen JPBD Melaka


merahnye pakngah ngn makngah ni...hehe

beca pon ada

tuan tanah yang kepanasan..sabo je la

yahoo..dah selamat sampai..lapo la plak


*
*
*

dah balik rumah baru terasa penat...
tido xingat dunia beb...

tapi tengah syok2 tido..
sesuatu diluar jangkaan terjadi..

nak tau ker ape yang jadik!!!!

*
*
*

TUNGGU NEXT ENTRY WOKEY

berjimba ke kuantan

sebenarnya cerita ni dah basi pon..
pasal percutian i bersama incik hubby ke kuantan...
dikira percutian paling lama la...
5hari 4 mlm...

oppss...sebenarnya kami bukan berdua tau...
tapi dihangkut skali miss lola bersama anak2 nya yang gebu tu...
incik hubby la...takut sangat nak tggalkan diorang...
mujur dalam perjalanan xterberak terkencing kucing2 tu..
kalo xmau haruk..hehe

masa kitaorg ke kuantan tu tengah sibuk pasal banjir..
so terpaksa la i menyibukkan diri call pusat gerakan banjir tu...
nak kan perjalanan yang lancar
tapi alhamdulillah semua selamat...

yang best nya penginapan kami slama 5 hari tu 
ditanggung beres oleh kakak incik hubby
haha..jimat duit tu..

bukan duk mana2 hotel atau chalet pon..
tapi menumpangkan diri di rumahnye je...

lagipon kami cadang nak gi kuantan pon last minute...
so time raya cine dah sure la hotel semua penuh...
mujur ada kakak incik hubby kan..

aktiviti cam biasa la bile dah sampai sane...
sakan gi picnic..

mujur kat sana cuaca baik je..
siap bentang khemah tu..dan bawak miss lola
masa i bawak miss lola kan..
ramai yang punya dia sgt2 chomel...
terasa bangga kejap...

dan xdilupakan berjalan2 ke rumah membe2 lama i..
ye la nama dah balik kg halaman kan...
ape lagi...sakan la....
haha..seronok sgt3...

tapi

yang paling xseronok
gamba2 yang i snap kat sane xboleh bukak...
arggghhhh...geramnye...
rasa nak baling je kamera ni kat dinding...
:(

ni je yang sempat diselamatkan..

 pemandangan di pantai balok semasa senja...
best tau lepak kat pantai ni...
air pon sejuk dan jernih...
xpuas rasanya melepak kat sini...

kejap je terasa dah nak mlm..
tapi time ni ombak agak kuat tau..

tgk si lola ni...bukan main lagi melepak dlm khemah kitaorg..
mujur dia ni pandai...

kitaorg syok2 g mandi 
miss lola selaku pak guard tolong jagakan barang2...
haha

~SEKIAN~

pembuka kata

ni la entry pembukaan bg bulan feb 2011
lame btol ye si pn.jaja ni menyepi ye...
kemanakah menghilang????

haha...sebenarnya xkemana pon..
tapi kemalasan yang teramat2 melanda...
ditambah dengan ke-busy-an 
bercuti raya cina aritu agak lama...
so blog dan fb pon bercuti sama la...

tunggu ye entry pasal percutian i bersama incik hubby ke kuantan...
entry sambutan maulidur rasul
dan perkembangan anak miss lola sekarang...

akan diupdate nanti...

+__+

DIKESEMPATAN NI NAK UCAPKAN 
SALAM MAULIDUR RASUL
1 MALAYSIA
1 UMMAH





 

lurve !n he@rt. Design By: jaja gara