MEKASIH SEMUA :,

Sep 2, 2010

nak balik raya umah sape dulu nih!!!

aku konpius....
nak balik raya mana dulu taun ni....
dah la first time raya ngan hubby.....

mula2 tu memang dah deside nak balik umah aku dulu..
dalam petang raya ke 2 baru balik temerloh (umah mak mertua)
tapi...
tiba2 adik aku si ary (aku yg jaga dia) 2 bgtau...
yg raya ke empat sekolah dah buka balik...

ahhhh..tidakk!!!!
rosak semua plan yg aku dan hubby dah rancang...
maknenya kitaorg hanya ada 4 ari utk raya
kat umah aku ngn umah hubby..
mana nak sempat...
jauh gak seremban ngan temerloh
(ni la susah xduk sama negeri)

yang peliknya buat ape Jabatan Pelajaran 2..
bagi budak cuti sekolah seminggu sebelom raya..
nak buat ape...
org time raya la nak cuti panjang..
leh jenjalan n collect duit raya...
aku lak yang emo...hehhehe..
ni jadi wakil kepada bebudak yg masih bersekolah la...

k berbalik pada kes balik raya ni...
camne ye....
xkan aku nak suh adik aku sambung cuti sendiri plak...
makne nya selasa, rabu dan jumaat..
rugi lak pelajaran dia...
tapi confirm ke blaja...
cikgu xnak raya ke..hehheheeh....

ntah la..skunk xtau nak wat keputusan camne...
hubby kata raya umah aku dulu..
tapi petang raya kena balik temerloh...

maknenya...
xdapat la aku jumpa anak buah aku yg bulat 2...
diorang mlm raya baru balik..
taun ni abg aku raya umah mertua dulu..
sebab taun lepas dah raya umah kami...
kalau aku setuju ngan cadangan hubby..
maknenya xdapat la nak berbeku lg ramai2 mlm raya 2...sedih!!!!

tapi...

kalau nak balik temerloh dulu lak...
lg pening....petang raya ketiga 2...
dah plan ngan member hubby nak g genting ...
jenjalan + honeymoon kali ke 2...
plan semua dah buat...
xkan nak cancel lak...
dan bila masa nak raya  ngan family aku!!!

oh no..no...no....
nanti kena bincang lg...

0 ulasan:

Post a Comment





 

lurve !n he@rt. Design By: jaja gara