MEKASIH SEMUA :,

Sep 22, 2010

cerita raya bab 2

pepagi raya 2....
papa g la sembahyang raya ngan ayah aku....
berdua je la... (adik beradik xramai...abg aku lak raya umah mertua dulu)
kitaorg yang pempuan ni sibuk tolong mak kat dapur
nak masak kuah kacang lak..

selepas selesai semuanya..
kami bersiap2 la sementara menunggu papa ngn ayah balik sembahyang...
utk salam bermaaf-maafan...

KEPADA MAK NGAN AYAH :
AMPUNKAN ANAK MU NI YE...HALALKAN MAKAN MINUM ANGAH

KEPADA PAPA TERSAYANG:
AMPUNKAN MAMA YE KALAU ADA SALAH DAN SILAP...
HALALKAN MAKAN MINUM ISTERIMU INI...
MA BAHAGIA SGT DISAMPING PAPA...

(iklan jap)

paling seronok aku dapat lg duit raya taun ni..
(tq bebanyak la papa)
ikutkan taun lepas aku still dapat duit raya dari along...
kan bujang lagi kena la kasik jugak kan..
nampaknye taun ni aku je la kena bagi kat org...
sedekah 2 kan amalan mulia...hehhehhe.....

urmm..lepas 2....
memang penat la layan tetamu yg datang..
kebanyakkan sedara mara ayah la ngan jiran2 dekat umah aku 2..
ye la sedara mara belah mak aku semua tinggal kat ktn..
so lambat sikit la kalau diorg sampai umah mak aku ni..

ptg 2 baru la ada kesempatan nak g jalan beraya umah membe papa..
aku laju je ikut...
bukan xnak g awal2 jln raya..
tapi sian kat mak aku nak layan tetamu..
mak 2 bukan sihat sgt..
berdiri lama2 confirm kaki sakit..

disebabkan petang 2 abg aku dah sampai...
bawak bibik dia,
so kitaorg leh la relaks sikit sebab mak dah ada pembantu..
jadik nya panjang la sikit langkah kitaorg...

lepas penat beraya... kitaorg tgu membe papa yg dari temerloh..
memang dah plan petang raya 2 nak lepak kat pd..
tapi ditangguhkan petang raya kedua..
mana tak nye... mlm 2 mak sibuk nak wat bbq...
barang2 pon semua dah siap beli...
kalau kitaorg xde..sape lg nak join kan..

k,la dikesempatan ni kami nak mintak ampun dan maaf jika ada buat salah dan silap,
terkasar bahasa dan menyinggung perasaan sesiapa...

SELAMAT HARI RAYA!!!


0 ulasan:

Post a Comment





 

lurve !n he@rt. Design By: jaja gara