MEKASIH SEMUA :,

Feb 16, 2011

berjimba ke kuantan

sebenarnya cerita ni dah basi pon..
pasal percutian i bersama incik hubby ke kuantan...
dikira percutian paling lama la...
5hari 4 mlm...

oppss...sebenarnya kami bukan berdua tau...
tapi dihangkut skali miss lola bersama anak2 nya yang gebu tu...
incik hubby la...takut sangat nak tggalkan diorang...
mujur dalam perjalanan xterberak terkencing kucing2 tu..
kalo xmau haruk..hehe

masa kitaorg ke kuantan tu tengah sibuk pasal banjir..
so terpaksa la i menyibukkan diri call pusat gerakan banjir tu...
nak kan perjalanan yang lancar
tapi alhamdulillah semua selamat...

yang best nya penginapan kami slama 5 hari tu 
ditanggung beres oleh kakak incik hubby
haha..jimat duit tu..

bukan duk mana2 hotel atau chalet pon..
tapi menumpangkan diri di rumahnye je...

lagipon kami cadang nak gi kuantan pon last minute...
so time raya cine dah sure la hotel semua penuh...
mujur ada kakak incik hubby kan..

aktiviti cam biasa la bile dah sampai sane...
sakan gi picnic..

mujur kat sana cuaca baik je..
siap bentang khemah tu..dan bawak miss lola
masa i bawak miss lola kan..
ramai yang punya dia sgt2 chomel...
terasa bangga kejap...

dan xdilupakan berjalan2 ke rumah membe2 lama i..
ye la nama dah balik kg halaman kan...
ape lagi...sakan la....
haha..seronok sgt3...

tapi

yang paling xseronok
gamba2 yang i snap kat sane xboleh bukak...
arggghhhh...geramnye...
rasa nak baling je kamera ni kat dinding...
:(

ni je yang sempat diselamatkan..

 pemandangan di pantai balok semasa senja...
best tau lepak kat pantai ni...
air pon sejuk dan jernih...
xpuas rasanya melepak kat sini...

kejap je terasa dah nak mlm..
tapi time ni ombak agak kuat tau..

tgk si lola ni...bukan main lagi melepak dlm khemah kitaorg..
mujur dia ni pandai...

kitaorg syok2 g mandi 
miss lola selaku pak guard tolong jagakan barang2...
haha

~SEKIAN~

0 ulasan:

Post a Comment





 

lurve !n he@rt. Design By: jaja gara